Какви са разликите между управлението на социалните мрежи и рекламата в социалните мрежи?

Управлението на социалните мрежи и рекламата във Facebook и Instagram са различни неща. Научете какви са разликите и какво е общото между тях.

10/9/2023

Светът на дигиталния маркетинг се развива с главоломна скорост, расте и се променя непрекъснато. Всеки ден аудиторията в социалните мрежи е бомбардирана с различни термини, които не всеки може да разбере.

Clicq е част от компаниите за управление на социални мрежи и от много години е обслужвала много клиенти. Това, което често виждаме, е объркването между управлението на профили в социалните мрежи и рекламата в социалните мрежи. Много от нашите клиенти ни питат за управление на Facebook и Instagram и приемат рекламата във Facebook или Instagram за даденост, докато тя не е такава.

Други също така погрешно смятат, че разходите за управление на страница във Facebook включват и разходите за реклама във Facebook, което, разбира се, не е така.

Общи характеристики на управлението на социалните мрежи и рекламата в социалните мрежи

  • За услугата за управление на социалните мрежи не се изисква реклама в социалните мрежи.

  • За рекламата във Facebook или Instagram обаче винаги се грижи мениджърът на социални мрежи. Рекламата и управлението винаги вървят заедно.

  • Управлението на социалните мрежи се състои от публикации, наречени органични публикации. Те представляват съдържание с текстове, изображения, видеоклипове и т.н., което ние подготвяме за вас.

  • Точно както в Google има платени реклами, които излизат пред органичните резултати, така и в социалните мрежи има платени реклами.

  • Във всяка социална мрежа, като Facebook и Instagram, заплащате отделно, за да се проведете рекламна кампания. Това плащане е към компанията Meta.

  • В този случай акаунтния ви мениджър организира рекламата от ваше име.

  • Не е необходимо рекламата да бъде публикувана на вашата страница. Това ще бъде преценено от мениджъра на социалната мрежа въз основа на неговата стратегия, за разлика от органичното публикуване, което винаги се отнася за профила във всяка социална мрежа.

  • Разходите за управление на социалните мрежи винаги са по-ниски от разходите за реклама в социалните мрежи.

  • Както управлението на социалните мрежи, така и рекламата изискват опит и професионално отношение. Но особено при създаването на реклама във Facebook и Instagram от мениджъра на социални мрежи се изискват повече опит и знания.

Резултати от последната ни рекламна кампания за AUTOBASE.GR за стелките им за кола, с която постигнахме 13,23 пъти възвращаемост на инвестицията.

Какво ви предоставя управлението на социалните мрежи?

Затова, когато назоваваме компания за управление на социални мрежи, става въпрос за управление на профилите ви в социалните мрежи.

Създаването или подобряването на вашите бизнес профили и месечното управление на акаунтите ви с цел подобряване на имиджа ви в социалните медии, популяризиране на бизнеса ви, увеличаване на броя на почитателите ви и, разбира се, увеличаване на продажбите на вашите продукти и услуги, е работа на опитни акаунт мениджъри.

Ползите и печалбите, които получавате от професионалното управление, са невероятни, когато възложите управлението на социалните си медии на опитни мениджъри на социални мрежи.

Какво ви предоставя рекламата в социалните мрежи?

С рекламата във Facebook и Instagram получавате незабавниа печалба, ако, разбира се, управлението и създаването на рекламата е поверено на квалифицирани специалисти, които познават добре дигиталния маркетинг, както беше споменато по-горе.

От години Clicq е отличник в сайт изработка, но също така и в популяризирането на уебсайтове в Google, и в социалните мрежи.

Разполагаме с екип от квалифицирани акаунт мениджъри с опит в управлението на социални мрежи и реклама във Facebook и Instagram. Популяризираме вашата компания във всички социални мрежи, като цените за управление на социални мрежи са достъпни.

Свържете се с нас сега, за да поговорим за вашите нужди за изработка уеб сайт, реклама и поддръжка на социални мрежи. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и да направим оферта, която отговаря на нуждите на вашия бизнес.