Какво да качвам в Instagram? | 5 уникални идеи

Вечният въпрос! "Какво да публикувам в Instagram днес"? И не само в Instagram, но и в социалните мрежи като цяло.

10/26/2023

Вечният въпрос! "Какво да публикувам в Instagram днес"? И не само за Instagram, но и за социалните мрежи като цяло. Говори се, че няма мениджър на социални мрежи или маркетолог, който да не е получавал такъв въпрос или да не е бил изправен пред клиент с този проблем.

Дали обаче това наистина е проблем? Обмисляли ли сте го сериозно и подробно? Разбира се, приемаме за факт, че имате профил в Instagram, и по-конкретно професионален, така че сте мотивирани да продавате и да се развивате цялостно.

Преди това обаче се нуждаете от две неща: Съдържание и взаимодействие. Днес ще решим за вас първото от тях. Какво да качите и да привлечете повече погледи към профила си, следователно и последователи. Всички ви дават съвети и решения, ние днес ще говорим на практическа основа.

Съдържанието е царя (и основата)

Така наречените "стълбове на съдържанието" са вашата основа, вашата база и решението на въпроса "какво да публикувам в Instagram".

От тези теми, които ще ви предложим, ще създавате съдържание винаги с фокус върху вашите услуги/продукти. Така че правете съдържание, което е образователно, информативно, мотивиращо, хумористично. Винаги определяйте темите въз основа на това, което ще е от полза за човека, който ви следва, на ползата, която продавате, а не на самите ви продукти.

Цитат, нещо умно, съвет, нещо, което ще ме мотивира да добия сила и да почерпя вдъхновение. Хората ще действат на базата на емоциите, а не на логиката. И не забравяйте за постоянството. Разделете седмицата по четирите стълба и публикувайте ежедневно, ако можете. Може, в края на краищата, да свършите всичко за ден или два и да го планирате.

Behind the scenes (зад кулисите)

Клиентите искат да знаят повече за вас, и им харесва, това е установено. Множеството снимки, видеоклипове и моменти от работното място на даден специалист винаги имат повишена ефективност.

Ако не искате да се излагате на показ, например като снимате как излизате на кафе или обяд, можете да покажете мястото, на което се намирате.

Пейзажът, околната среда, особено ако е сред природата. Една хубава снимка, успокоява окото, отвежда на пътешествие, аудиторията ви ще я хареса, това е нещо различно.

В същото време можете да снимате на видео или просто да създавате фотоколажи от моменти от бизнеса си, от мястото, където работите. Ако правите нещо, покажете ни как го правите, покажете ни вашата компания. Знаете ли колко вълшебно ще изглежда да разкриете тайното си работно местенце пред потребителите?

Какво да публикувам в Instagram? Публикувайте снимки!

Голяма грешка! Продуктовите снимки и изображения вече са "мъртви". Те са се завъртяли в пълен кръг, не привличат хора и не представят бизнеса ви.

Вече никой няма да се спре, за да разгледа някой продукт. Те трябва първо да ви се доверят. Може да ви се стори необичайно, може да се опасявате, че не е свързано с вашата бизнес идентичност, но знайте добре, че вашата личност и изграждането на взаимоотношения са най-важните елементи, за да успеете днес.

Така че можете да отговорите на въпроса "какво да публикувам в Instagram" с храна, бебета, животни, море, планини и селфита!

Да, независимо дали ви харесва или не, трябва да покажете кои сте, лицето си. Как иначе ще ви се доверят?

Никой не може да устои на бебетата, природата, животните и пейзажите. Трябва да ги "ударите" в емоцията. В края на краищата това е начинът, по който хората купуват днес. Емоционално.

UGC или "Накарайте ги да качват съдържание"

Какво означава това? Новата тенденция, която вече не е тенденция, а умен начин за създаване на съдържание, който кара потребителите да създават и качват нещо свое и вие ги молите, нещо като предизвикателство, което е, да използват определен хаштаг или още по-добре - името на профила ви с таг.

Така го виждате, качвате го, благодарите им, създавате общност и имате съдържание от вашата аудитория. Показвате им колко много са важни за вас и едновременно с това вашата признателност.

Направете Instagram Live! Не пишете! Покажете се и разкажете!

Последен, но много важен отговор на въпроса "какво да публикувам в Instagram днес"! Ще ви кажем едно нещо: Покажете себе си и не се страхувайте! Нямате какво да губите, не всички ще ви харесат, а вие така или иначе не го искате.

Тези, които ви ценят ще се свържат с вас и ще станат ваша аудитория и бъдещи клиенти. Какво съдържание бихте качили вие? Единична публикация, въртележка (редуване на слайдове до 10)? Конвертирайте ги във видео!

В същото време създавайте партньорства! Пуснете се на Live, направете съвместни публикации и говорете за работата си, за това, което продавате, за това какво полезно правите с това, което предлагате.

Като предаване, излъчвано безплатно и лесно ще бъдете видяни от стотици и хиляди, така че ще привлечете много хора наведнъж, които ще станат ваши клиенти.

Но не забравяйте да бъдете: Последователни, отговорни, комуникативни, етични и игриви с хората. Взаимодействайте с тях и ги оценявайте! Това ще ви се върне многократно!